Mjölk och kaffe – en perfekt match

Mjölk och kaffe – en perfekt match

Hitta inspiration och nya favoritrecept till dagens härliga kaffepauser!
Kaffeskola

Vad är skillnaden mellan en caffe latte och en cappuccino?

Även om både cappuccino och caffe latte använder samma grundingredienser är proportionerna olika, vilket ger dem en unik textur och smakprofil. En latte innehåller mer mjölk än en cappuccino, vilket ger den en mjukare, krämigare konsistens och en mer dämpad espressosmak.

En cappuccino ger däremot en mer balanserad och starkare espressosmak. Det tjocka lagret av mjölkskum ovanpå ger en fyllig, sammetslen konsistens. Det fungerar också som ett skydd för att behålla värmen, vilket håller drycken varmare under längre tid.

Lär dig mer om dina kaffefavoriter i våra artiklar här nedan!

Vad är skillnaden mellan en caffe latte och en cappuccino?
Kaffeskola

Enkla tips för perfekt latte art

  • Du kan ånga, skumma, pressa eller vispa mjölken till rätt sorts skum!
  • Oavsett vilken skumningsmetod du använder ska du inte värma mjölken över 70 °C. Överhettning bryter ner sockret i mjölken och påverkar konsistensen.
  • Experimentera med hälltekniken och kontrollera mjölkflödet – börja med att långsamt hälla mjölken mot den motsatta sidan av koppen, sänk sedan kannan och vicka försiktigt från sida till sida när du rör dig tillbaka över kaffets yta för att forma mönster.
Enkla tips för perfekt latte art