Ostgratinerad blomkål

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Ostgratinerad blomkål

En klassiker som står sig. Koka blomkålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.

Ingredienser

Blomkål, ca 700 g
1 huvud
Tärnat bacon
140 g
4 dl
Svartpeppar
2 krm
2½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Potatis
750 g

Gör så här

  • Börja med att tvätta och koka potatisen. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt 6-8 min. Stek baconet knaprigt.
  • Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över såsen och peppra. Strö över ost och fördela bacon runt blomkålen.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över persilja. Servera blomkålen med nykokt potatis.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/ostgratinerad-blomkal/