Portabellohattar med vitost, timjan och citron

35 min Förrätt
Portabellohattar med vitost, timjan och citron

Gratinerad ostfylld svamp, gott som tillbehör eller som förrätt.

Ingredienser

Portabellosvampar, ca 500 g
8
Schalottenlök
1
Champinjoner
100 g
Hackad färsk timjan
½ dl
Citron
rivet skal av 1
1 burk
Salt
½ tsk
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Ta bort skaften på portabellosvamparna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna tunt.
  • Blanda svamp, lök, timjan, citronskal, avrunnen ost och salt. Fyll svamparna med ostfyllningen. Klicka över smöret.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Strö över hackad timjan vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/portabellahattar-med-vitost-timjan-och-citron/