Sparris med brynt äggsmör

30 min Buffé Förrätt
Sparris med brynt äggsmör

Sparris med brynt smör, hackat ägg och sardeller blir till en fantastisk förrätt. Servera gärna sparrisen tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser

Vit och grön färsk sparris
500 g

Brynt äggsmör

Schalottenlök
1
100 g
Kokt ägg
1
Sardellfiléer
3
Hackade örtkryddor, t ex körvel, krasse, dill och dragon
1 dl
Pressad citron
1 tsk
Peppar

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med löken.
  • Skala och grovhacka ägget. Hacka sardellerna.
  • Vispa smöret över kallt vattenbad tills det blir vitt och poröst. Tillsätt sardeller, ägg och örtkryddor. Smaksätt med citronsaft och peppar.
  • Skala ev sparrisen och koka den i saltat vatten 3-5 min. Häll av vattnet.
  • Servera sparrisen varm med smöret, sallad och surdegsbröd eller brödkrutonger.
Klart!

Ta bort sardellerna från smöret om du vill göra en vegetarisk rätt.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 23 g
Video Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

https://www.arla.se/recept/sparris-med-brynt-aggsmor/