Stekt sparris
Nytt

Stekt sparris

15 min Förrätt
Stekt sparris i smör toppad med hasselnötter och lagrad Präst är en underbar förrätt. Det är även gott att servera sparrisen som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekt-sparris/

Gör så här

  • Skär bort den nedre delen på sparrisen. Skala sparrisen om den är grov. Grovhacka nötterna. Bryt eller skär osten i bitar.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. När smöret tystnar, lägg i sparrisen.
  • Stek hastigt 3-4 min. Tillsätt nötterna.
  • Lägg upp sparris och nötter på ett serveringsfat. Toppa med ost och flingsalt. Ringla över smöret som är kvar i stekpannan och servera!
Klart!
Energi:

215 kcal

Fiber: 4,2 g
Protein: 6,5 g
Kolhydrater: 3,8 g
Fett: 19,6 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
250 g
Rostade hasselnötter
1 dl
50 g
25 g
Flingsalt
1 tsk