Stuvad vitkål

Stuvad vitkål

Huvudrätt
Stuvad vitkål är en klassiker som är väldigt god att servera till stekt korv och stark senap. Välj om du vill bryna kålen, då får du en kraftigare smak och karaktär på din stuvade vitkål. Husmanskost när den är som bäst - lättlagad, billig och framför allt väldigt god!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stuvad-vitkal/

Gör så här

  • Ansa och skiva kålen.
  • Smält smöret i en rymlig stekpanna. Tillsätt kålen och blanda så all kål blir smörig. För extra smak är det gott att låta kålen bli lite brynt.
  • Pudra över mjöl och blanda väl.
  • Rör ner lite grädde i taget. Koka upp under omrörning.
  • Låt sjuda ca 15 min. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strö hackad persiljan över den stuvade vitkålen.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Vitkål
ca 500 g
25 g
Vetemjöl
3 msk
5 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Färsk persilja
1 kruka