Ugnsbakade auberginer med vetesallad

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Ugnsbakade auberginer med vetesallad

En helgrön rätt fullproppad med härliga smaker.

Ingredienser

Stora auberginer
2
Salt
½ msk
Blandade bönor med matvete à 410 g
2 burkar
Körsbärstomater
250 g
Hackad färsk oregano
2 msk
Olivolja
2 msk
Lime
rivet skal och saft av 1
Bearnaisesås
2 dl

Gör så här

  • Halvera auberginerna på längden. Skär ett rutmönster i dem, inte helt igenom. Strö över salt och låt stå ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skölj bönblandningen. Halvera tomaterna. Blanda bönor, tomater, oregano, olja samt skal och saft av lime i en skål.
  • Torka av auberginen med hushållspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Ugnsbaka 25-30 min tills de har fått fin färg.
  • Servera med béarnasiesås och sallad.
Klart!

Blir det aubergine över? Gröp ur och mixa resten med lite citronsaft. Perfekt röra att bre på smörgås eller att toppa en sallad med.

Näringsvärden, per port

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-auberginer-med-vetesallad/