Kycklinggryta med chorizo

Kycklinggryta med chorizo

50 min Huvudrätt
Kyckling, het korv och bönor i en robust och kryddig gryta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-chorizo/

Gör så här

  • Dela kycklingen i 8 delar och ta ev. bort skinnet. Skala och klyfta löken.
  • Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
  • Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka i 20 min.
  • Skär korven i bitar. Häll av spadet från bönorna.. Vispa ut mjölet i grädden.
  • Rör ner grädde, korv och bönor i grytan. Låt koka ytterligare 5 min. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

700 kcal

Protein: 48 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Hel kyckling, ca 1,2 kg
1
Gul lök
1
Salt
1 tsk
Chilipulver
½ tsk
Hönsbuljong
½ tärning
Krossade tomater
400 g
Chorizo
100 g
Kidneybönor, ca 400 g
1 burk
Vetemjöl
1 msk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Surdegsbaguette
½