Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

25 min Huvudrätt
Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saltimbocca-i-salviasas/

Gör så här

  • Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva.
  • Vik ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra.
  • Bryn köttet på båda sidor i smör-&rapsolja i en stor stekpanna.
  • Vispa ihop crème fraiche, vin och fond och häll i pannan. Låt koka ca 5 min. Strö över salvia.
Klart!

Servera med smörfräst spenat.

Energi:

265 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Kalvinnanlår
8 skivor
Hackad färsk salvia
4 msk
Lufttorkad skinka
8 skivor
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche
2 dl
Torrt vitt vin
½ dl
Kalvfond
2 msk