Spagettipumpa

Spagettipumpa

1 tim Huvudrätt
När du får tag på spagettipumpa är detta ett enkelt recept att laga. Vi börjar med att ugnsbaka pumpan så den blir mjuk och fin. Sedan fyller vi den med en kryddig tomatsås för att sedan strö över mozzarella. Detta gratineras i ugnen och toppas sedan med koriander och lime.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spagettipumpa/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Halvera pumpan på längden. Var försiktig, skalet är väldigt hårt. Skrapa bort kärnorna. pensla pumaköttet med olja och strö över salt.
  • Lägg pumpan med skalet uppåt. Nagga skalet med en gaffel. Tillaga pumpan mitt i ugnen ca 45 min.
  • Gör tomatsåsen under tiden. Koka upp tomaterna. Lägg ner skalade vitlöksklyftor och chipotlepasta. Låt sjuda ca 30 min. Mixa och smaka av med salt.
  • Ta de mjuka pumporna ur ugnen och vänd på dem. Dra med en gaffel i pumpaköttet så det trådar sig.
  • Fördela tomatsåsen i pumpan. Strö över mozzarella. Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått fin färg.
  • Toppa spagettipumpan med hackad koriander och skivad jalapeño. Pressa över limesaft.
Klart!
Energi:

300 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Spagetti pumpa
1
Olivolja
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Krossade tomater
2 burkar
Chipotlepasta
4 msk
Vitlöksklyftor
3
Salt
150 g
Färsk koriander
1 kruka
Färsk grön jalapeño
1
Lime
1